Naczynie w pokrywą stworzone na kole garncarskim, pokryte glazurą i wypalone w tradycyjnym piecu.
Świetnie sprawdzi się jako naczynie do przechowywania cukru, mąki czy makaronu.
Idealne do kiszenia ogórków.
Pojemność: około 1,5 L
Oryginalne naczynia z ośrodka grancarskiego z okolic Stąporkowa występują zawsze w odcieniach zieleni lub brązu.
Naczynie w pokrywą stworzone na kole garncarskim, pokryte glazurą i wypalone w tradycyjnym piecu.
Świetnie sprawdzi się jako naczynie do przechowywania cukru, mąki czy makaronu.
Idealne do kiszenia ogórków.
Pojemność: około 1,5 L
Oryginalne naczynia z ośrodka grancarskiego z okolic Stąporkowa występują zawsze w odcieniach zieleni lub brązu.
Wymiary | |
Szerokość: | 22 cm |
Wysokość: | 22 cm |